_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Aktiviteter

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Hos oss är det alltid nära till aktiviteter

För den som vill uppleva naturen finns här alla möjligheter. Den mytomspunna Vättern med sina orörda öar, vandring i skogen längs sjökanten, bad i vår egen vik eller vid Hargebaden strax intill. Omgivningarna erbjuder även trevliga småstäder, golfbana, Stjernsunds slott med guidade turer och café.

Båt

Låna en båt och ta en sväng på sjön,  det finns två ekor och en kanadensare.

Badtunna/bastu

Boka in ett bad i den vedeldade bastun eller badtunnan,
se prislista.

Bad och lek

På Vätternterrassen är det nära till sandstranden, bada i vår egen vik och lek med barnen.

Harge uddar

Genom naturreservatet går leder som är hisnande och bjuder en upplevelse utöver det vanliga. Lederna går över berg och dal och ställer lite krav på smidighet.

Askersund stad

Besök den vackra gamla staden med sina trähus, titta in i de små butikerna och ät eller ta en glass i hamnen under sommaren då sjöbodarna är öppna.

Fiske

Fisket i Vättern är reglerat och fiskekort finns att lösa i Askersund. Även fritt fiske är tillåtet i delar av Vättern för vissa redskap.

Golf/minigolf

Det finns flera golfbanor i närheten, närmaste finns i Åmmeberg, trevliga banor finns även i Motala, Vadstena, Laxå samt Kumla.
Närmaste minigolfbana finns vid Harjebadens camping.

Tur med Wettervik

Fartyg för en tur i skärgården som utgår från Askersund och trafikerar Vättern enligt tidtabell. Servering finns ombord.

Stjernsund slott

Besök slottet Stjernsund, ta en guidad tur i slottet, vandra i den vackra parken, titta in i slottsboden och ät eller fika på Stjernsunds Slottsafé.
Besök också Äggboden och ta en titt på deras kvalitetsvaror, de har mycket mer än prima ägg.